Greutate: 4 kg
Suprafata de gatit: 40.5 x 24 cm ; lungime totala cu manere este 51 cm – Produsul are doi fețe: neted si striat (grill).
Se poate folosi pe foc deschis, in cuptor (electric si pe lemne) si pe toate tipurile de plita, inclusiv si pe inducite. Recomandat manusi!
VIDEO de prezentare despre produs:
Aceasta oferta contina o singura produs care are o parte neteda si o parte striata (grill) si nu 2 separat produs!!!
De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?
1. Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.
2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si e suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.
4. Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, Aluminiu ( care este toxic oricum), precum si alte materiale toxice.
INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):
Produsul este din fonta pura (NU din aluminiu!), a carui suprafata a fost acoperit cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutritie, care nu este daunatoare sanatatii.
Inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent. Dupa fiecare spalare este de preferat sa ungem produsul cu slanina sau cu untura, pentru a evita formarea ruginei. Dupa aceasta putem folosi produsul in siguranta pentru prepararea mancarurilor.
Noi NU recomandam sa spalati vasul din fonta dupa fiecare folosinta, noi recomandam sa-l curatati numai cu sare asa cum se vede in urmatorul video: CLICK AICI
Cel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.
Dupa ce ati curatati vasul din fonta cu sare, puteti sa ungeti cu un pic de ulei suprafata de gatire si lasati la foc 8-10 minute (adica in limbaj simplu: sa ardem uleiul pe suprafata de gatit si sa-i inducem efectul natural de NON-STICK) – nu este obligatoriu, numai recomandat!
Daca alegeti sa spalati cu apa vasul din fonta, atunci dupa spalare stergeti vasul cu un prosop uscat si tratati produsul (toata suprafata) cu un pic de ulei (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu)
Dupa ce a fost curatat / spalat produsul, nu se recomanda folosirea in sine a produsului din fonta, la fierberea sau incalzirea apei pentru evitarea ruginirii! Nu este din aluminiu (care este toxic oricum) si nu este emailat!
Nu recomandam folosirea vasele din fonta natur (ne-emailata) pentru urmatoarele preparate: magiun, gem. Pentru aceste preparate va recomandam sa folositi vase din fonta emailate sau vase din inox!
Nu puneti apa rece in vas cand vasul inca este cald (in special cand este gol)! Exista posibilitatea de a se sparge sau crapa!
Ce sa facem daca a aparut rugina pe vasul din fonta (de exemplu ati lasati in apa sau ati spalat si ati uitat sa intretineti cu ulei)?
Vasele de fonta ruginesc usor si rapid daca nu sunt intretinute corect. Va recomand sa folositi un cartof taiat in jumate si
bicarbonat de sodiu pe cartoful proaspat taiat si frecati bine vasul pana rugina se dispare. Dupa ce rugina a disparut spalati foarte bine vasul si stergeti-l bine cu un prosop uscat pana se va usca vasul. Odata vasul uscat trebuie uns cu un servetel de hartie imbibat in ulei vegetal (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu) sau cel mai simplu folositi mana si ungeti vasul cu ulei.
Nu uitati sa depozitati vasele din fonta la loc uscat!
POFTA BUNA!
Adrian Balaceanu (proprietar verificat) –
Super
Razvan dobre (proprietar verificat) –
SUPER RECOMAND!!!!?!
Florin Ungureanu –
Livrare rapida, produsele sunt exact ca in prezentare.
Multumesc.
Tavi –
Am testat plita cu niste burgeri, au iesit foarte gustoși. După cum este scris si in instructiuni, la prima folosire s-a lipit puțin carnea de plita (dar nu exagerat). Ma aștept ca după mai multe utilizări sa se finalizeze acea asezonare a fontei si sa nu se mai lipească. Recomand cu încredere!
Alexandru –
Produse de înaltă calitate. Livrare rapidă. Recomand cu incredere! Multumesc!
Alex –
Super multumiti de achiznitie
Manoil Mihaela –
Ieri am cumpărat plita, am și testat-o, e perfecta pentru grătar făcut pe aragaz, la bloc.
Florin –
Un produs conform descrierii. L-am incercat pe gratar si mi-a placut. O sa incerc si pe plita.
Catalin –
Super produs.carnea si legumele preparate pe acesta placa de fonta au un gust deosebit.
Am descoperit acest produs la un prieten,ulterior l am comandat si eu. L am
Testat pe foc de arzator cu gaz cat si pe cărbune de gratar si pot afirma ca
Este super Ok.
Mihai –
Sunt foarte multumit de comunicarea cu vanzatorul, produsul a ajuns rapid foarte repede.
Plita este perfecta pentru aragazul meu, am facut atat legume cat si carne si am folosit-o pe ambele parti.
E foarte utila si se curata foarte usor.