delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON

Wok din fonta 32.5 cm MRFK16

115.00 RON
Adaugă la favorite    
Categorii: WOK fonta

Diametru interior: 32.5 cm (38 cm cu manere)
Inaltime fara maner: 9 cm
Greutate: 3.45 Kg
Se poate folosi pe fiecare plita, inclusiv si pe aragaz si pe plita cu inductie. Langa aceste se poate folosi pe foc deschis, in cuptor electric si pe lemne. Recomandat manusi!
Produs fabricat in Uniunea Europeana.
Urmatorul capac recomandam:
- MRFK6 : https://mrfoc.ro/capac-din-fonta-325-cm-mrfk6_2878...
Produsul nu este asezonata! Despre asezonare gasiti mai multe informatii aici: https://mrfoc.ro/asezonarea-vaselor-din-fonta
Dupa fiecare spalare ungeti toata suprafata cu o subtire de ulei ca sa evitati rugina. Despre intretinere gasiti mai multe informatii in manual de utilizare sau aici: https://mrfoc.ro/faq-intrebari-frecvente-despre-va...

De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?
1. Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.
2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si e suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.
4. Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, Aluminiu ( care este toxic oricum), precum si alte materiale toxice.

INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):
Produsul este din fonta pura (NU din aluminiu!!!), a carui suprafata a fost acoperit cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutritie, care nu este daunatoare sanatatii.
Inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent. Dupa fiecare spalare este de preferat sa ungem produsul cu slanina sau cu untura, pentru a evita formarea ruginei. Dupa aceasta putem folosi produsul in siguranta pentru prepararea mancarurilor.
Noi NU recomandam sa spalati vasul din fonta dupa fiecare folosinta, noi recomandam sa-l curatati numai cu sare asa cum se vede in urmatorul video: CLICK AICI
Cel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.
Dupa ce ati curatati vasul din fonta cu sare, puteti sa ungeti cu un pic de ulei suprafata de gatire si lasati la foc 8-10 minute (adica in limbaj simplu: sa ardem uleiul pe suprafata de gatit si sa-i inducem efectul natural de NON-STICK) - nu este obligatoriu, numai recomandat!
Daca alegeti sa spalati cu apa vasul din fonta, atunci dupa spalare stergeti vasul cu un prosop uscat si tratati produsul (toata suprafata) cu un pic de ulei (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu)

Dupa ce a fost curatat / spalat produsul, nu se recomanda folosirea in sine a produsului din fonta, la fierberea sau incalzirea apei pentru evitarea ruginirii! Nu este din aluminiu (care este toxic oricum) si nu este emailat!
Nu recomandam folosirea vasele din fonta natur (ne-emailata) pentru urmatoarele preparate: magiun, gem. Pentru aceste preparate va recomandam sa folositi vase din fonta emailate sau vase din inox!
Nu puneti apa rece in vas cand vasul inca este cald (in special cand este gol)! Exista posibilitatea de a se sparge sau crapa!

Ce sa facem daca a aparut rugina pe vasul din fonta (de exemplu ati lasati in apa sau ati spalat si ati uitat sa intretineti cu ulei)?
Vasele de fonta ruginesc usor si rapid daca nu sunt intretinute corect. Va recomand sa folositi un cartof taiat in jumate si
bicarbonat de sodiu pe cartoful proaspat taiat si frecati bine vasul pana rugina se dispare. Dupa ce rugina a disparut spalati foarte bine vasul si stergeti-l bine cu un prosop uscat pana se va usca vasul. Odata vasul uscat trebuie uns cu un servetel de hartie imbibat in ulei vegetal (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu) sau cel mai simplu folositi mana si ungeti vasul cu ulei.
Nu uitati sa depozitati vasele din fonta la loc uscat!

POFTA BUNA!





Diametru interior: 32.5 cm (38 cm cu manere)Inaltime fara maner: 9 cmGreutate: 3.45 KgSe poate folosi pe fiecare plita, inclusiv si pe aragaz si pe plita cu inductie. Langa aceste se poate folosi pe foc deschis, in cuptor electric si pe lemne. Recomandat manusi!Produs fabricat in Uniunea Europeana.Urmatorul capac recomandam:- MRFK6 : https://mrfoc.ro/capac-din-fonta-325-cm-mrfk6_2878... Produsul nu este asezonata! Despre asezonare gasiti mai multe informatii aici: https://mrfoc.ro/asezonarea-vaselor-din-fontaDupa fiecare spalare ungeti toata suprafata cu o subtire de ulei ca sa evitati rugina. Despre intretinere gasiti mai multe informatii in manual de utilizare sau aici: https://mrfoc.ro/faq-intrebari-frecvente-despre-va...De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?1. Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si e suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.4. Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, Aluminiu ( care este toxic oricum), precum si alte materiale toxice.INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):Produsul este din fonta pura (NU din aluminiu!!!), a carui suprafata a fost acoperit cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutritie, care nu este daunatoare sanatatii.Inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent. Dupa fiecare spalare este de preferat sa ungem produsul cu slanina sau cu untura, pentru a evita formarea ruginei. Dupa aceasta putem folosi produsul in siguranta pentru prepararea mancarurilor.Noi NU recomandam sa spalati vasul din fonta dupa fiecare folosinta, noi recomandam sa-l curatati numai cu sare asa cum se vede in urmatorul video: CLICK AICICel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.Dupa ce ati curatati vasul din fonta cu sare, puteti sa ungeti cu un pic de ulei suprafata de gatire si lasati la foc 8-10 minute (adica in limbaj simplu: sa ardem uleiul pe suprafata de gatit si sa-i inducem efectul natural de NON-STICK) - nu este obligatoriu, numai recomandat!Daca alegeti sa spalati cu apa vasul din fonta, atunci dupa spalare stergeti vasul cu un prosop uscat si tratati produsul (toata suprafata) cu un pic de ulei (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu)Dupa ce a fost curatat / spalat produsul, nu se recomanda folosirea in sine a produsului din fonta, la fierberea sau incalzirea apei pentru evitarea ruginirii! Nu este din aluminiu (care este toxic oricum) si nu este emailat!Nu recomandam folosirea vasele din fonta natur (ne-emailata) pentru urmatoarele preparate: magiun, gem. Pentru aceste preparate va recomandam sa folositi vase din fonta emailate sau vase din inox!Nu puneti apa rece in vas cand vasul inca este cald (in special cand este gol)! Exista posibilitatea de a se sparge sau crapa!Ce sa facem daca a aparut rugina pe vasul din fonta (de exemplu ati lasati in apa sau ati spalat si ati uitat sa intretineti cu ulei)?Vasele de fonta ruginesc usor si rapid daca nu sunt intretinute corect. Va recomand sa folositi un cartof taiat in jumate sibicarbonat de sodiu pe cartoful proaspat taiat si frecati bine vasul pana rugina se dispare. Dupa ce rugina a disparut spalati foarte bine vasul si stergeti-l bine cu un prosop uscat pana se va usca vasul. Odata vasul uscat trebuie uns cu un servetel de hartie imbibat in ulei vegetal (ulei de masline, ulei de in, ulei de floare soarelui, unt de exemplu) sau cel mai simplu folositi mana si ungeti vasul cu ulei.Nu uitati sa depozitati vasele din fonta la loc uscat!POFTA BUNA!
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data