Culoare: Verde (pozele despre modelul roșu este numai cu scop informativ de a prezenta produsului în mod mai detaliat câtre Client!)
Produsul vine împachetat în mod corespunzător. Produsul necesită asamblare, care se recomandă să fie realizată de două persoane.
Informații generale, specificații despre produs:
Un kamado nu este un grătar obișnuit. Rezistența sa se datorează parțial combinației dintre forma ovala/rotundă și posibilitatea de a regla fluxul de aer. Ceramicile de kamado-uri au, de asemenea, avantajul materialului, care izolează foarte bun și reflectă căldura. Un Kamado bine izolat, folosind puțin cărbune (1.5-2kg) poate ține o temperatura de 120-130°C până la 10-15 ore* în condiții normale (dacă nu este deschis ușa frecvent + dacă reglați temperatura in mod stabil + folosiți cărbun de calitate și bucăți cât mai mare). Acest temperatura este perfectă pentru BBQ.
Are un interval de temperatură enorm, de la 70 până la 350 ° C. Acesta poate merge chiar mai sus, dar acest lucru nu este cu adevărat necesar și afectează durabilitatea garniturii din jurul bazei ceramice și a capacului. Vreți să coaceți pizza cu o bază delicioasă, crocantă, la o temperatură ridicată? Aprindeți cărbunele prin deschiderea completă a orificiilor de ventilație. Acest lucru va permite oxigenului să-și facă lucrul, făcând cărbunele să ardă mai intens și cauzând creșterea temperaturii. Dacă mergeți pe o sesiune de gatire scăzută și lentă pentru a face carnea de porc, mititei, vită de exemplu, limitați doar cantitatea de oxigen, iar aceasta va scădea temperatura. În curând, veți descoperi cât de ușor este să reglați temperatura camerei dumneavoastră.
Grătarul este prevăzut cu alimentator de așchii (pe grilaj este situat acest ”ușiță”) pentru afumat carnea.
Despre dimensiune: Producătorul recomandă pentru 12-14 persoane.
Care sunt cele mai importante accesorii (în ordinea importanței)?
În primul rând, dacă doriți să faceți în acest kamado gătire de ”slow cooking”, adică BBQ (gâtire la temperatură lentă între temperatură de 90-140 celsius) atunc este foarte important ca să cumpărați un deflector de căldură: 10257- https://mrfoc.ro/produs/deflector-ceramic-de-caldura-pentru-gratare-kamado-23-10257/ . Fără acest accesoriu este imposibil să faceți o gătire îndelungat (6-12 ore) cu un rezultat perfect.
Chiar aici vrem să menționăm că lângă acest deflector simplu există un sistem mai complexă dar și mai bună, mai exact un set care se numește Divide&Conquer cu care puteți să faceți sesiunea de gătire indirectă, reverse searing, puteți să etajați grilajul ușor, are și un suport pentru vas (cratiță, wok, ceaun și etc): https://mrfoc.ro/produs/sistem-de-gatire-divideconquer-pentru-kamado-23-13270/
-În al doilea rând, pentru ”Grilling” (gătire la temperatura ridicată) cele mai bune rezulate vine dacă folosiți un grilaj din fontă (ține căldura mult mai bun decât grilajul inox – ATENTȚIE! Pentru gătire lentă/BBQ recomandăm ca să folosiți grilajul standard din inox!): 10258: https://mrfoc.ro/produs/grilaj-din-fonta-49-5-cm-10258/
—*Carbuni cu adevarat de calitate aici gasiti (mai multe info despre el chiar pe link): https://mrfoc.ro/categorie-produs/gratare/carbuni-premium/
-La slow cooking, dar și la Grilling este important sa aveti un termometru la indemana: https://mrfoc.ro/categorie-produs/gratare/ustensile-gratare/termometru/
-Cel mai bun “condiment” la BBQ (dar și la grilling”) este lemnul, mai exact pom fructifer de cires, mar, dar si lemnul de fag ofera un gust extraordinar, mai ales la carne vita. Descoperiti aschii din lemn: https://mrfoc.ro/categorie-produs/gratare/ustensile-gratare/aschii-pt-afumare/
– Grilajul extensor este un produs extrem de util pentru ca aproape puteti sa dublati suprafata de gatire: https://mrfoc.ro/produs/grilaj-extensor-pentru-kamado-23-28265/
Alte accesorii care pot fi folos în viitor:
Manusi termorezistente: https://mrfoc.ro/categorie-produs/gratare/ustensile-gratare/manusi-termorezistente/
”Sabie Jedi”, adică un aprinzător electric de cărbuni premium: https://mrfoc.ro/produs/aprinzator-electric-carbuni-gratar-looftlighter-looft/
Piatra pizza: https://mrfoc.ro/produs/piatra-pizza-38-cm-28269/
Suport pentru Pui: https://mrfoc.ro/produs/suport-de-prajire-pentru-pui-31-cm-12130/
Suport pentru coaste: https://mrfoc.ro/produs/suport-inox-pentru-coaste-landmann-15505/
Plita fonta semicerc (reversibila): https://mrfoc.ro/produs/plita-fonta-semicerc-reversibila-pentru-kamado-23-49-5×1-3-cm-28336/
Covor de protectie: https://mrfoc.ro/produs/covor-protectie-sub-gratar-122×76-cm-perfect-home-16537/
Husa impermeabila: https://mrfoc.ro/produs/husa-impermeabila-pentru-gratar-ceramic-kamado-23-120×135-cm-perfect-home-28015/
Bine de știut: când kamado-ul este fierbint, vă rugăm să nu turnați apă rece pe el! Se poate rupe pentru că are porii și sunt fragil!
Caracteristici:
- Gratarul Kamado se auto-curata. Incalziti la 260 de grade timp de 30 de minute si ardeti resturile de alimente. NU folositi apa sau alti agenti de curatare pentru a curata interiorul.
- Materialul peretilor este poros si absoarbe lichidul folosit, ceea ce poate provoca ruperea. Daca se acumuleaza prea multa funingine, indepartati reziduurile de carbon cu o perie de sarma sau instrumentul furnizat inainte de urmatoarea utilizare.
- Curatati placa si gratarele cu o carpa non-abraziva atunci cand aparatul s-a racit complet. Pentru a curata exteriorul, asteptati sa se raceasca Kamado, apoi stergeti-l cu o carpa umeda si un detergent usor.
- Acest gratar kamado de dimensiuni medii poate fi folosit in gradina sau in drumetii
- Aspectul sau este, de asemenea, foarte special.
- Material: ceramica, fier, metal, lemn
- Inaltime totala: 120 cm
- Latime totala: 128 cm
- Diametru exterior 59 cm (marime 23 inch)
- Diametru grilaj: 50 cm
- Grosimea peretelui: ~3.5 cm
- Greutate neta: aprox. 92 kg
- Intretinere : Strangeti suruburile si ungeti articulatiile de doua ori pe an sau mai des daca este necesar.Deoarece este acoperit, fumul si aerul fierbinte trec uniform prin bucatile de carne si legume, astfel incat fiecare muscatura va avea un gust perfect, echilibrat.
Andrei P –
Am ales varianta asta deoarece frecvent organizam ”garden party” cu prietenii si cu membrii de familie.
Raportul calitate si pret este unul foarte bun daca analizam mai bine piata (am comparat cu brandurile Big Green Egg, Primo si cu modelele mai ieftine de pe piata) + am verificat si furnizorul MrFoc daca au accesorile separate (de exemplu piatra deflector care este extrem de util la BBQ).
Masutele laterale sunt extrem de utile si sunt foarte mare.
Livrarea este prompta, vine ambalat intr-o cutie ffff groase din carton si este legat pe un palet.
Multumesc mult! Andrei