Se poate folosi si partea sus si partea jos pe plita.
Material: fonta si este emailata la exterior și interior. Culoarea emailul este negru mat.
Dimensiune interior: 30×24 cm; Lățime total cu manere: 40,5 cm; Înălțime: 15 cm
Capacitate: 7 Litri (4 L partea sus, 3 L parte jos)
Greutate: 7,5 kg
Se poate folosi pe fiecare plită: aragaz, inuducție, vitroceramic, electric și etc. Se poate folosi pe foc deschis, în cuptor electric și pe lemne. Folosirea în microunde este interzis! Recomandat mănuși!
De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?
1. Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.
2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.
4. Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, Aluminiu ( care este toxic la temperaturi mai mari), precum si alte materiale toxice.
INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):
Produsul este din fonta pura (NU din aluminiu!), inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent.
Cel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.
Nu puneti apa rece in vas cand vasul inca este cald (in special cand este gol)! Exista posibilitatea de a se sparge sau crapa!
Nu uitati sa depozitati vasele din fonta la loc uscat!
POFTA BUNA!
Anonim –
Foarte multumita, dar ar fi fost ma eficienta ergonomic sa incapa si in cuptoare mai scurte daca manerele sa fi fost mobile, adica sa se dea ,,peste cap,, = veticale cand sunt libere si sa devina orizontale cand sunt luate in mana