O oală compactă care este un perfect vas pentru pregătirea mămăliguței, tocăniței, jumări, dulcețuri, jemuri și nu numai!
Material: fontă și este emailata la exterior cu vopsea email gri inchis si la interior cu vopsea email negru cu mici puncte albe.
Material buton pe capac: inox
Dimensiune: 26 cm diametru x 12 cm inaltime + capac
Capacitate: 4.8 litri
Greutate: 5.3 kg
Se poate folosi pe orice tip de plită (plită inducție, vitroceramică, electrică). Desigur se poate folosi și pe aragaz, în cuptor și pe foc deschis! Folosirea în microunde este strict interzis!
Brand: Cooking by Heinner
_x000D_
De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?
_x000D_
1. Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.
2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si e suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.
4. Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, Aluminiu ( care este toxic oricum), precum si alte materiale toxice.
_x000D_
INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):
Produsul este din fonta pura (NU din aluminiu!!!), inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent.
Cel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.
Nu puneti apa rece in vas cand vasul inca este cald (in special cand este gol)! Exista posibilitatea de a se sparge sau crapa!
Nu uitati sa depozitati vasele din fonta la loc uscat!
_x000D_
POFTA BUNA!
Ica –
Va multumesc pentru efortul depus si amabilitate ,oala este oaooo abia astept sa o incerc! Parerea mea este ca merita !