delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON

Tigaie fonta 26 cm MRFK21

99.00 RON
Adaugă la favorite    
Categorii: Tigaie fonta

Material: Fontă
Dimensiune: 26 cm (diametru fără măner); 12 cm lungime mâner; 4 cm înălțime.
Greutate: 2.8 kg
Produsul poate fi folosit pe plită cu inducție sau pe aragaz, în cuptor, în vatră, pe foc deschis și etc.
Produs fabricat în Uniunea Europeană.

INFORMAȚII GENERALE, SFATURI UTILE ȘI AVANTAJELE FOLOSIRII UNUI VAS DIN FONTĂ
Vasul cumpărat de către Dvs. este produs din fontă cenușie, turnat din oțel și fier (deci nu din aluminiu!), a cărui suprafață a fost acoperită cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutriție, care nu este dăunatoare pentru sănătate!
Există doi diferite vas din fontă: asezonată și neasezonată. Vasul asezonată are culoare negru si vasul neasezonată are culoarea gri.
Procedura de asezonare (procedura asta este documentată și cu poze pe site-ul nostru www.mrfoc.ro) pentru vase din fontă natur (neemailat):

1. Înainte de prima utilizare, produsul trebuie spălat bine cu apă caldă și cu detergent pentru vase, după asta imediat ștergeți vasul cu un prosop / șervețel de hărtie.
2. Odată vasul uscat, trebuie uns imediat cu un șervețel de hârtie îmbibat în ulei vegetal (puteți să folosiți ulei de măsline, ulei floareasoarelui, slănină, ulei de in și etc.).
3. Ștergeți-l vasul cu un șervețel, folosind împreuna ulei, până se dispare majoritatea a murdărie. Trebuie să folosiți aici 3-4 șervețel și câteva pic de ulei (cantitate variază în funcție de mărimea vasului).
4. După asta puneți vasul pe aragaz (dacă aveți plită cu inducție/electrice nu este problemă) și puneți ulei (1/3) în vas pentru că trebuie să prăjiți cartofi în el. Folosiți și coajă împreună cu cartofi! Cartoful se îmbibă cu reziduri murdărie și după un timp uleiul face un strat de protector între vas și mâncare. După prăjire aruncați uleiul și cartoful. – ACEST PROCEDURA NU ESTE OBLIGATORIU, NUMAI RECOMANDAT J .
5. După prăjire stergeți-l vasul cu un șervețel uscat (deci nu spălați!), dar lăsați un subțir de ulei pe toate suprafața.
6. Puneți vasul în cuptor (puteți să folosiți cuptor pe lemne, gaz sau electric) la o temperatura de 220-250° C pentru un timp de o oră (minim). Puteți ungeți vasul cu un subțire de ulei la fiecare 30 minute. Repetați procedura de 2-3 ori (2-3 x 30 minute la 220-250° C). va fi degajat și un pic de fum, care provine de la uleiul folosit la uns, care se arde, dar acest lucru este un fenomen normal. Recomandăm să deschideți ferestrele ca să iasă fumul din bucătărie.
Dacă ați cumpărat un ceaun/cratiță/disc mai mare și nu aveți spațiu suficient în cuptor, atunci puneți vasul pe foc deschis/aragaz și lăsați pe foc 10-15 minute (adică în limbaj simplu: să ardem uleiul pe suprafața de gătit și să-i inducem efectul natural de NON-STICK). Repetați acest procedura de 2-3 ori”. În acest timp culoarea vasul devine neagră (dacă a avut culoare gri înainte). Acest procedura poate fi aplicat un anumit interval pe fiecare vas din fontă dacă mâncarea încep să prindă (lipește) din nou.
*Dacă vasul Dvs. este asezonată deja în fabrică, atunci aplicați numai procedura al doilea din punctul 6.: „puneți vasul pe foc deschis/aragaz și lăsați la foc 10-15 minute (adică în limbaj simplu: să ardem uleiul pe suprafața de gătit și să-i inducem efectul natural de NON-STICK) - nu este obligatoriu, numai recomandat, dar se merită! Repetați acest procedura de 2-3 ori.”
De exemplu Noi, la MrFoc, asezonăm (cu toate procedura inclusă) fiecare vas din fontă (și vase care au fost asezonată deja în fabrică!) pe care folosim și noi în bucătărie pentru că asezonarea este cu scopul evitării ruginirii vasului și pentru evitarea lipirii cu ușurință a mâncărurilor, de fundul vasului în timpul gătirii. Vase care au fost asezonate deja în fabrică are numai o singură (și foarte subțir) asezonare pe suprafață și din cauza asta recomandăm asezonarea și pe vase care au fost asezonate deja în fabrică.
Informații despre vase din fontă (în general):
Vase din fontă (și emailate) puteți să folosiți pe foc deschis, în cuptor (electric și pe lemn) și pe fiecare plită: inducție, aragaz, vitroceramic, halogen, electric. Folosirea în microunde este interzis! Atingeți mănerele din fontă doar cu mănușă în timpul utilizare!
Față de un vas obișnuită (din aluminiu de exemplu), vasul din fontă devine din ce în ce mai bună și mai antiaderentă cu cât o folosești mai mult + și mâncarea vor fi mai gustoasă J.
Față de un vas de aluminiu îmbrăcată cu diverse straturi sintetice antiaderente (de exemplu teflonul) vasul din fontă te va ține o viață întreagă! Fontă necesită puțin mai multă atenție față de alte materiale, dar odată ce te-ai obișnuit cu ea nu vei mai vrea să te desparți de ea și implicit vei vrea să îți completezi colecția J
Dacă alegeți să spălați cu apă vasul din fontă, atunci după spălare ștergeți vasul imediat cu un prosop/carpa uscat și tratați imediat vasul (toată suprafața) cu un subțire de ulei. Evită șocul termic, nu puneți vasul de fontă direct sub jetul de apă rece după ce ai luat-o de pe foc! Există posibilitatea de a se sparge sau crăpa! În același timp nu spăla vasul de fontă cu detergent (dacă se poate) și în niciun caz în mașina de spălat. Detergentul va distruge stratul protector și antiaderent de ulei ceea ce favorizează rugina. În loc de detergent recomandăm să-l curățați numai cu sare așa cum se vede in următorul video: CLICK AICI
Nu în ultimul timp, nu depozita vasele de fontă în spații cu o umiditate crescută și nici cu capacul pe ele.
Ce să facem dacă a apărut rugină pe vasul din fontă (de exemplu ați lăsat în apă sau ați spălat și ați uitat să întrețineți cu ulei)?
Vasele de fontă ruginesc ușor și rapid dacă nu sunt intreținute corect. Vă recomand să folosiți un cartof tăiat în jumate și bicarbonat de sodiu (folosiți sare daca nu aveți acasă sodiu bicarbonat) pe cartoful proaspăt tăiat și frecați bine vasul pâna rugina se dispare (adaugați și un pic de apă). Dacă problema este mai mare, atunci folosiți și un burete din metal. După ce rugina a dispărut spălați foarte bine vasul si ștergeți-l bine cu un prosop/carpa uscat până se va usca vasul. Odată vasul uscat imediat trebuie uns cu un servețel de hărtie imbibat în ulei vegetal (ulei de măsline, ulei de in, ulei de floare soarelui, ulei de palmier, unt de exemplu) sau cel mai simplu folosiți mâna și ungeți vasul cu ulei. Recomandăm că după acest curățare faceți din nou procedura de asezonare.
Nu uitați să depozitați vasele din fontă la loc uscat!
Pot să fierb apă în vasul din fontă?
Pentru un ”scurt” timp, de exemplu ca să faceți o mămăligă, da puteți să fierbeți apă în vasul din fontă, dar numai după o asezonare (ardere) corectă, ca să nu apară rugina pe suprafața de gătire. Și da, faceți asezonarea și pe vasul care este deja asezonat în fabrică.
Pentru un termen lung (prepararea pastei, legume și etc.) nu recomandăm să folosiți vasul din fontă pentru fierberea apei în el sau pentru aburire. Pentru aceste proceduri recomandăm folosirea vaselor din fontă emailate și/sau din inox.
Dacă doriți să preparați o supă în vasul din fontă natur, atunci vă rugăm să evitați supe care sunt foarte acide (supă de roșii de exemplu). Gulaș, ciorbă, sarmale, tocăniță, jumări, mămăligă, zacuscă, clătite, fripturi și etc. este ok, dar vasul să fie asezonată corectă înainte de folosire! Nu uitați că fierul și oțelul nu sunt prieteni cu apă! J
Nu recomandăm folosirea vaselor din fontă natur (ne-emailata) pentru următoarele preparate: magiun, gem, pentru că aceste alimente sunt acide. Aceste alimente (prune, pere și etc) sunt foarte acide și la final există posibilitatea că mâncarea să aibă un gust care persistă, feros. Pentru aceste preparate vă recomandăm să folosiți vase din fontă emailate sau vase din inox!
Dacă vasul din fontă nu este bine asezonat (ars), ar trebui evitată gătirea cu multe lichide sau cu ingrediente acide: citrice, supe, aburire. Pentru aceste alimente recomandăm vase din fontă emailate sau vase din oțel inoxidabil (inox) și vase cu acoperire antiaderentă.
Vasele din fontă sunt fragile?
Da, sunt fragile, dar sunt mai rezistente decât materialul ceramic și sticlă. Mânuiți-le cu grijă pe cât posibil.
Mai multe info despre asezonare găsiți în meniul ”asezonarea vaselor din fontă” sau în meniul ”FAQ – întrebări frecvente despre vase”

WWW.MRFOC.RO

Material: FontăDimensiune: 26 cm (diametru fără măner); 12 cm lungime mâner; 4 cm înălțime.Greutate: 2.8 kgProdusul poate fi folosit pe plită cu inducție sau pe aragaz, în cuptor, în vatră, pe foc deschis și etc.Produs fabricat în Uniunea Europeană. INFORMAȚII GENERALE, SFATURI UTILE ȘI AVANTAJELE FOLOSIRII UNUI VAS DIN FONTĂVasul cumpărat de către Dvs. este produs din fontă cenușie, turnat din oțel și fier (deci nu din aluminiu!), a cărui suprafață a fost acoperită cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutriție, care nu este dăunatoare pentru sănătate!Există doi diferite vas din fontă: asezonată și neasezonată. Vasul asezonată are culoare negru si vasul neasezonată are culoarea gri.Procedura de asezonare (procedura asta este documentată și cu poze pe site-ul nostru www.mrfoc.ro) pentru vase din fontă natur (neemailat):1. Înainte de prima utilizare, produsul trebuie spălat bine cu apă caldă și cu detergent pentru vase, după asta imediat ștergeți vasul cu un prosop / șervețel de hărtie.2. Odată vasul uscat, trebuie uns imediat cu un șervețel de hârtie îmbibat în ulei vegetal (puteți să folosiți ulei de măsline, ulei floareasoarelui, slănină, ulei de in și etc.).3. Ștergeți-l vasul cu un șervețel, folosind împreuna ulei, până se dispare majoritatea a murdărie. Trebuie să folosiți aici 3-4 șervețel și câteva pic de ulei (cantitate variază în funcție de mărimea vasului).4. După asta puneți vasul pe aragaz (dacă aveți plită cu inducție/electrice nu este problemă) și puneți ulei (1/3) în vas pentru că trebuie să prăjiți cartofi în el. Folosiți și coajă împreună cu cartofi! Cartoful se îmbibă cu reziduri murdărie și după un timp uleiul face un strat de protector între vas și mâncare. După prăjire aruncați uleiul și cartoful. – ACEST PROCEDURA NU ESTE OBLIGATORIU, NUMAI RECOMANDAT J .5. După prăjire stergeți-l vasul cu un șervețel uscat (deci nu spălați!), dar lăsați un subțir de ulei pe toate suprafața.6. Puneți vasul în cuptor (puteți să folosiți cuptor pe lemne, gaz sau electric) la o temperatura de 220-250° C pentru un timp de o oră (minim). Puteți ungeți vasul cu un subțire de ulei la fiecare 30 minute. Repetați procedura de 2-3 ori (2-3 x 30 minute la 220-250° C). va fi degajat și un pic de fum, care provine de la uleiul folosit la uns, care se arde, dar acest lucru este un fenomen normal. Recomandăm să deschideți ferestrele ca să iasă fumul din bucătărie.Dacă ați cumpărat un ceaun/cratiță/disc mai mare și nu aveți spațiu suficient în cuptor, atunci puneți vasul pe foc deschis/aragaz și lăsați pe foc 10-15 minute (adică în limbaj simplu: să ardem uleiul pe suprafața de gătit și să-i inducem efectul natural de NON-STICK). Repetați acest procedura de 2-3 ori”. În acest timp culoarea vasul devine neagră (dacă a avut culoare gri înainte). Acest procedura poate fi aplicat un anumit interval pe fiecare vas din fontă dacă mâncarea încep să prindă (lipește) din nou.*Dacă vasul Dvs. este asezonată deja în fabrică, atunci aplicați numai procedura al doilea din punctul 6.: „puneți vasul pe foc deschis/aragaz și lăsați la foc 10-15 minute (adică în limbaj simplu: să ardem uleiul pe suprafața de gătit și să-i inducem efectul natural de NON-STICK) - nu este obligatoriu, numai recomandat, dar se merită! Repetați acest procedura de 2-3 ori.”De exemplu Noi, la MrFoc, asezonăm (cu toate procedura inclusă) fiecare vas din fontă (și vase care au fost asezonată deja în fabrică!) pe care folosim și noi în bucătărie pentru că asezonarea este cu scopul evitării ruginirii vasului și pentru evitarea lipirii cu ușurință a mâncărurilor, de fundul vasului în timpul gătirii. Vase care au fost asezonate deja în fabrică are numai o singură (și foarte subțir) asezonare pe suprafață și din cauza asta recomandăm asezonarea și pe vase care au fost asezonate deja în fabrică.Informații despre vase din fontă (în general):Vase din fontă (și emailate) puteți să folosiți pe foc deschis, în cuptor (electric și pe lemn) și pe fiecare plită: inducție, aragaz, vitroceramic, halogen, electric. Folosirea în microunde este interzis! Atingeți mănerele din fontă doar cu mănușă în timpul utilizare!Față de un vas obișnuită (din aluminiu de exemplu), vasul din fontă devine din ce în ce mai bună și mai antiaderentă cu cât o folosești mai mult + și mâncarea vor fi mai gustoasă J.Față de un vas de aluminiu îmbrăcată cu diverse straturi sintetice antiaderente (de exemplu teflonul) vasul din fontă te va ține o viață întreagă! Fontă necesită puțin mai multă atenție față de alte materiale, dar odată ce te-ai obișnuit cu ea nu vei mai vrea să te desparți de ea și implicit vei vrea să îți completezi colecția JDacă alegeți să spălați cu apă vasul din fontă, atunci după spălare ștergeți vasul imediat cu un prosop/carpa uscat și tratați imediat vasul (toată suprafața) cu un subțire de ulei. Evită șocul termic, nu puneți vasul de fontă direct sub jetul de apă rece după ce ai luat-o de pe foc! Există posibilitatea de a se sparge sau crăpa! În același timp nu spăla vasul de fontă cu detergent (dacă se poate) și în niciun caz în mașina de spălat. Detergentul va distruge stratul protector și antiaderent de ulei ceea ce favorizează rugina. În loc de detergent recomandăm să-l curățați numai cu sare așa cum se vede in următorul video: CLICK AICINu în ultimul timp, nu depozita vasele de fontă în spații cu o umiditate crescută și nici cu capacul pe ele.Ce să facem dacă a apărut rugină pe vasul din fontă (de exemplu ați lăsat în apă sau ați spălat și ați uitat să întrețineți cu ulei)?Vasele de fontă ruginesc ușor și rapid dacă nu sunt intreținute corect. Vă recomand să folosiți un cartof tăiat în jumate și bicarbonat de sodiu (folosiți sare daca nu aveți acasă sodiu bicarbonat) pe cartoful proaspăt tăiat și frecați bine vasul pâna rugina se dispare (adaugați și un pic de apă). Dacă problema este mai mare, atunci folosiți și un burete din metal. După ce rugina a dispărut spălați foarte bine vasul si ștergeți-l bine cu un prosop/carpa uscat până se va usca vasul. Odată vasul uscat imediat trebuie uns cu un servețel de hărtie imbibat în ulei vegetal (ulei de măsline, ulei de in, ulei de floare soarelui, ulei de palmier, unt de exemplu) sau cel mai simplu folosiți mâna și ungeți vasul cu ulei. Recomandăm că după acest curățare faceți din nou procedura de asezonare.Nu uitați să depozitați vasele din fontă la loc uscat!Pot să fierb apă în vasul din fontă?Pentru un ”scurt” timp, de exemplu ca să faceți o mămăligă, da puteți să fierbeți apă în vasul din fontă, dar numai după o asezonare (ardere) corectă, ca să nu apară rugina pe suprafața de gătire. Și da, faceți asezonarea și pe vasul care este deja asezonat în fabrică.Pentru un termen lung (prepararea pastei, legume și etc.) nu recomandăm să folosiți vasul din fontă pentru fierberea apei în el sau pentru aburire. Pentru aceste proceduri recomandăm folosirea vaselor din fontă emailate și/sau din inox.Dacă doriți să preparați o supă în vasul din fontă natur, atunci vă rugăm să evitați supe care sunt foarte acide (supă de roșii de exemplu). Gulaș, ciorbă, sarmale, tocăniță, jumări, mămăligă, zacuscă, clătite, fripturi și etc. este ok, dar vasul să fie asezonată corectă înainte de folosire! Nu uitați că fierul și oțelul nu sunt prieteni cu apă! JNu recomandăm folosirea vaselor din fontă natur (ne-emailata) pentru următoarele preparate: magiun, gem, pentru că aceste alimente sunt acide. Aceste alimente (prune, pere și etc) sunt foarte acide și la final există posibilitatea că mâncarea să aibă un gust care persistă, feros. Pentru aceste preparate vă recomandăm să folosiți vase din fontă emailate sau vase din inox!Dacă vasul din fontă nu este bine asezonat (ars), ar trebui evitată gătirea cu multe lichide sau cu ingrediente acide: citrice, supe, aburire. Pentru aceste alimente recomandăm vase din fontă emailate sau vase din oțel inoxidabil (inox) și vase cu acoperire antiaderentă.Vasele din fontă sunt fragile?Da, sunt fragile, dar sunt mai rezistente decât materialul ceramic și sticlă. Mânuiți-le cu grijă pe cât posibil.Mai multe info despre asezonare găsiți în meniul ”asezonarea vaselor din fontă” sau în meniul ”FAQ – întrebări frecvente despre vase”WWW.MRFOC.RO
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data