delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON

Asezonarea vaselor din fonta

La secțiunea aceasta găsiți informații despre asezonarea vaselor din fontă. Recomandăm ca să faceți procedura asta și cu vase care au fost asezonate deja în fabrică (aceste vase, care au fost asezonate în fabrică are un culor negru și nu gri ca la primele poze mai jos).
Pentru prezentare am folosit o nouă tigaie din fontă neasezonată/natur (”Tigaie fonta 25 cm MRF300”, link pentru produs: https://mrfoc.ro/tigaie-fonta-25-cm-mrf300_285327 ). Cum vedeți și Dvs, vasul are o culoare gri și nu negru. Asta înseamnă că vasul nu a fost asezonată în fabrică. A fost turnat, imbibat în ulei vegetal și atât.

1. Spălați vasul foarte bine cu apă caldă cu o burete (recomandăm burete din metal la prima dată) și cu detergent lichid pentru vase (dacă produsul este nou) și imediat ștergeți-l bine cu un prosop/șerveț uscat până se usucă vasul.
Image 26

2. Odată vasul uscat, trebuie uns imediat cu un șervețel de hârtie îmbibat în ulei vegetal (ulei de măsline, ulei floareasoarelui, slănină, ulei de in și etc.).

Image 4

3. Ștergeți-l vasul cu un șervețel, folosind împreuna ulei, până se dispare majoritatea a murdărie. Trebuie să folosiți aici 2-3 șervețel și un pic de ulei.

Image 22

4. (ACEST PROCEDURA NU ESTE OBLIGATORIU, NUMAI RECOMANDAT!) După asta puneți vasul pe aragaz (dacă aveți plită cu inducție/electrice nu este problemă) și puneți ulei în vas pentru că trebuie să faceți cartofi prăjiți. Folosiți și coajă împreună cu cartofi!
Cartoful se îmbibă cu reziduri murdărie și după un timp uleiul face un strat de protector între vas și mâncare.
După prăjire aruncați uleiul și cartoful.

Image 20

5. După prăjire stergeți-l vasul cu un șervețel uscat, dar lăsați un subțir de ulei pe toate suprafața. Pe poza mai jos puteți să vedeți pe șervețel că după curățare nu este ”murdar”. Deci vasul acuma este mai curat.

Image 8

6. Puneți vasul în cuptor preîncălzit (puteți să folosiți cuptor pe lemne, gaz sau electric. Folosirea în cuptorul cu microunde este strict interzis!) Eu am folosit un cuptor pe gaz, fără ventilație, la o temperatura de 220-250° C și pentru un timp de o oră jumate.

Image 7
Atenție! Uleiul uns pe vas trebuie să fie un strat subțire, nu folosiți foarte mult ulei. Între timp, cât vasul este în cuptor, va fi degajat și un pic de fum, care provine de la uleiul folosit la uns, care se arde, dar acest lucru este un fenomen normal. Recomandăm să deschideți ferestrele ca să iasă fumul din bucătărie. Puteți ungeți vasul cu un subțire de ulei la fiecare 40-45 de minute. Repetați procedura de 2-3 ori (2-3 x 40 minute la 220-250° C). - Acest procedura (nr. 6.) poate fi aplicat un anumit interval pe fiecare vas din fontă dacă mâncarea încep să prindă (lipește) din nou. Dacă ați cumpărat un ceaun/cratiță mai mare și nu aveți spațiu suficient în cuptor, atunci puneți vasul pe foc deschis/aragaz și lăsați pe foc 10-15 minute (adică în limbaj simplu: să ardem uleiul pe suprafața de gătit și să-i inducem efectul natural de NON-STICK) - nu este obligatoriu, numai recomandat, dar se merită și acest procedura poate fi aplicat un anumit interval pe fiecare vas din fontă dacă mâncarea încep să prindă (lipește) din nou.


Bine de știut: Este de dorit că la prima utilizare să evitați prepararea de feluri cu conținut ridicat de aciditate deoarece această poate ataca stratul subțire de asezonare (patina). Ulterior, după mai multe utilizări (6-8), când asezonare (patina) este stabilă, formată în timp, nu ar trebui să mai existe acest risc.

REZULTATUL:
Image 21Vasul Dvs. este pregătit!
Pentru sfaturi utile și mai multe informații despre vase din fontă găsiți în meniul ”FAQ - Intrebari frecvente despre vase” (link: https://mrfoc.ro/faq-intrebari-frecvente-despre-va... ).

POFTĂ BUNĂ!
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 399.99 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data